Saris Zonterapi

Jag heter Sari Hållberg och går en ettårig yrkesutbilning 2021-2022 till Zonterapeut, via Axelson Institue i Stockholm.

Nyttja ditt friskvårdsbidrag hos oss... Du har rätt till friskvårdbidrag för Zonterapi.
Friskvård är en förmån som ges av arbetsgivaren till personalen och styrs av Skatteverkets regler för vad som får kallas för friskvård.

Vad innebär en elevbehandling? En behandling utförs av en person som utbildar sig till zonterapeut. Nu har finns det möjlighet till elevbehandlingar under min utbildning till ett mycket förmånlig kostnad till och med september 2022.

Jag finns på Mejerivägen 3 i Gullänget, våning 1  

Kostnad per/behandling 50 min 300 kr. Betalning via swish. 

Avbokning skall ske senast 24 timmar före bokad tid.
Ej avbokad tid debiteras fullt.                                          

När det gäller tidsbokning gå in på Boka.se    (Sari´s Zonterapi)

Att tänka på:

Tänk på att ha rena fötter och smörj INTE in fötterna med någon salva. För att få behandling behöver du vara frisk! Behandlingen ges ej vid sjukdomssymtom samt feber och om du äter pencillin/antibiotika. Vissa behandlingar ges ej heller om du nyligen haft blodpropp och är gravid. Zonterapi får ej enligt nuvarande lag ges till *Barn under 8 år*

Vad är Zonterapi?

Zonterapi stimulerar kroppens självläkning. När obalans uppstår i ett organ eller annan kroppsdel blir motsvarande zon på fötterna känsligt för tryck, och området bearbetas med tryck och massage för att återställa balansen. Metoden används både för att lokalisera och åtgärda problem.

Hur utför man Zonterapi?

När zonterapeuten trycker på de riktiga ”knapparna” på foten, som är lokaliserade längs meridianerna, ökar energiströmmen och stimulerar det område i kroppen som vi jobbar  med. 

Vad händer i kroppen vid Zonterapi?

Blodkärlen utvidgas och blodgenomströmningen ökar, vilket i sin tur ökar både kroppens utrensande processer och tillförseln av syrerikt blod. Dessa reaktioner i sig ökar kroppens självläkande processer.

Vad du kommer att uppleva under behandlingen

Under en behandling så märker du att det är några punkter på dina fötter som du kan känna att de ömmar. När det känns ömt så tyder det på att det är en obalans i kroppen på motsvarande ställe, eller att det har varit det tidigare i livet eller är början på en obalans som du ännu inte märkt av. Att du kan känna av en del punkter är helt normalt. Jag har hört många beskriva det som att det är skönt-ont, det känns ömt när man masserar där, och samtidigt känns det att det är bra för kroppen.

Kan Zonterapi hjälpa?

Man kan tyda obalanser i kroppen, och kan sedan behandla allt från huvudvärk och magbesvär till smärtproblematik i muskler och leder. Eftersom zonterapi triggar kroppens egen läkningsförmåga, fungerar den lika bra på kroniska som akuta behandlingar.

Hur mår man efter Zonterapi?

Reaktioner efter behandling: Trötthet kanske den största och viktigaste reaktionen i ett läkningsarbete är att känna hur trött kroppen verkligen är. Vila efter behandlingen om du känner att du behöver det. Feber tillfälliga inflammationer och eventuellt feber kan komma efter behandlingen.

Hur många behandlingar behövs?

Alla människor är olika och två människor som öker för samma problem kan därför behöva olika många behandlingar. För vissa kan tre behandlingar räcka, medan det för andra kan behövas fem till åtta behandlingar, och i ett fåtal all fler än så.